De SV Vogelenzang heeft voor het eerst een voorzitster.

26 mei 2021 10:45

Rein veldhuizen was al een tijd op zoek naar zijn opvolger, of opvolgster. Uiteindelijk kon hij recentelijk met een gerust hart naar Friesland verhuizen, nadat Saskia van Haaster – Warmerdam in tweede instantie in maart ja zei op zijn verzoek de voorzittershamer van hem over te nemen. Dat noemen we vanaf nu dus de voorzitstershamer. Saskia zei alsnog ja tegen Rein omdat zij van kinds af aan een band heeft met onze vereniging en als vrijwilligster bij de club al eerder haar sporen verdiend heeft. Haar vader Engel en moeder Fien waren in haar hele jonge jaren al achter de bar te vinden als kantinevrijwilliger en haar broer Marcel is al sinds zijn jeugdjaren clublid. Na de millenniumwisseling en de aanmelding van haar kinderen bij de club werd Saskia ook actief voor onze vereniging.

Saskia is dan ook bekend bij zowel de jongere als de oudere leden van de club. Ze trainde vanaf 2003 vijftien jaar de minipupillen en ze leidde samen met Karin Hubregtse zelfs nog een jaartje een jeugdteam. In 2008 werd ze lid van de jeugdcommissie, om in 2011 Roger Selhorst af te lossen als voorzitter van de jeugdcommissie. In de rol van voorzitter jeugdcommissie werd ze daardoor tot haar aftreden in 2017 meteen ook lid van het bestuur. Samen met haar man Alex stond ze ook al langere tijd achter de bar tijdens de donderdagavond trainingen voor de selectie en tijdens wedstrijden op de zaterdagmiddag.

Saskia is sinds de oprichting van de club in 1932 de eerste voorzitter van de SV Vogelenzang en dat is dus een bijzondere mijlpaal in onze clubgeschiedenis. Zij heeft er vertrouwen in dat het ledenaantal in de toekomst zeker door de toeloop van de jeugd nog (verder) zal groeien. Voor haar staat het voortbestaan van onze vereniging voorop. Saskia heeft altijd veel waarde aan het sociale aspect van het verenigingsleven gehecht en ze is zich terdege bewust van de verantwoordelijkheid die het voorzitterschap met zich mee brengt. De komende tijd zal ze de noodzakelijke gesprekken binnen de club en met onze vrijwilligers gaan voeren in de aanloop naar een verhoopt weer normaal voetbalseizoen. Zo zag ik haar voorafgaand aan de laatste bestuursvergadering al een overleg hebben met Paul Graas en Hans Willemse, twee heren die op onderhoudsgebied al decennia van grote betekenis zijn voor onze vereniging.

Het  bestuur heeft als uitgangspunt dat er in die aanloop deze zomer één veld open blijft voor voetbalactiviteiten. Veder staat hoog op een wensenlijstje de openstelling voor de leden van onze clubkantine tijdens het aanstaande EK. Laten we hopen dat de Coronaontwikkelingen dit toelaat. Dat zou in termen van gezelligheid en inkomsten voor de club meer dan prettig zijn. Ik sluit me met het grootste genoegen aan bij deze wens.