Petra Duivenvoorde weer terug in het bestuur.

25 augustus 2021 9:15

Dit stukje is met enige vertraging door de vakantieperiode tot stand gekomen. Petra is de laatste van de nieuw toegetreden bestuursleden die we op onze site willen introduceren. Ze is niet onbekend met deze rol in de SV Vogelenzang. Je zou haar net als voorzitter Saskia een herintreedster kunnen noemen omdat zij van 2013 tot 2018 al eerder in het bestuur gezeten heeft. Destijds had ze als aandachtsgebieden met name jeugdzaken en het notuleren van vergaderingen. Toen al was het bestuur drie dames rijk, met Saskia, penningmeester Carla en Petra dus. Een gegeven dat daarvoor binnen onze club nooit eerder was voorgekomen.

Petra werd net als Saskia door onze ex-voorzitter Rein gevraagd om weer in het bestuur plaats te nemen. Daarbij hielp het wel dat ze Saskia al kende vanuit de in 2013 opgeheven jeugdcommissie. Zoon Walt zat met zoon Maurice van Saskia in de klas en dan is één en één al gauw twee. Petra kwam in 2010 als secretaris in de jeugdcommissie. Voordien draaide ze vanaf 2008 al mee als bardame, of kantinevrijwilligster bij de SV Vogelenzang. Dat doet ze nog steeds en daarbij vanaf 2018 ook de coördinatie van de kantinevrijwilligers. Petra zit ook met Mandy Hulsbosch – van Hensbergen in het bestuur. Zoals Mandy in haar introductiestukje al eerder aangaf, zijn ze achternichtjes van elkaar. Beiden hadden ze een opa Van Hensbergen in de familie. Dat waren broers.

Petra heeft door haar ouders het vrijwilligerswerk met de paplepel ingegoten gekregen. Zij voelden zich ook betrokken bij zaken die het directe eigenbelang overstijgen. Ze combineert haar vrijwilligerswerk met een volledige baan en het onderhoud van haar sociale contacten buiten de voetbal om. Vroeger werkte ze als journaliste op de stadsredactie van het Haarlems Dagblad. Vervolgens ging ze aan de slag voor het bestuur van de Provincie Noord Holland.

Petra woont samen met Mark van Rijnberk met hun zonen Gus en Len in Vogelenzang. Zoonlief Walt is inmiddels 19 jaar oud, studeert in Leiden, heeft daar een kamer. Hij voetbalt als hij tijd heeft nog in het tweede team van de SV Vogelenzang. Nadat er bij de SV Vogelenzang voor Gus geen jeugdteam (O14) meer was ging hij voetballen bij de SV Hillegom. Nu speelt hij daar met veel plezier in de O19, voor de ouderen onder ons de A junioren. Petra wilde bij die club ook haar steentje bijdragen aan het verenigingsgebeuren. Daarom draait ze daar eens in de vier weken een bestuursdienst. Zoon Len is ook nog lid van de SV Vogelenzang. Hij speelt nu in de O14, West 2. In dit seizoen is dat een combinatieteam met spelers van Van Nispen. De samenwerking met onze voetbalzuiderburen uit De Zilk, ook qua gezamenlijke teams, is als dit kan en nodig is, al decennia voorbeeldig. In de jaren tachtig van de vorige eeuw hadden beide verenigingen samen al een O19 team, voor zover wij weten toen een KNVB unicum.

Zij voelt zich sinds haar verhuizing naar Vogelenzang helemaal opgenomen in de dorpsgemeenschap en dat geldt ook voor Mark, die nog een tijdje voorzitter van de ouderraad van de Jozefschool geweest is, tot aan de “Paradijsvogel’ fusie. Het gegeven dat zij zich vanaf haar verhuizing naar ons dorp ook voor die gemeenschap heeft ingezet heeft daarbij natuurlijk ook geholpen. Ze werd rond 2007 voorzitter van het bestuur van de peuterspeelzaal, totdat deze mede door de inspanningen van Petra per 1 januari 2011 fuseerde met ‘Les Petites’, kinder- en buitenschoolse opvang. Daarna maakte ze nog kort deel uit van de oudercommissie van ‘Les Petites’.

Ze is blij met de aanwas van de jeugd bij onze vereniging. De beleving van het spelletje door de kinderen in de jongste jeugdteams vind ze geweldig. Winnen of verliezen is dan nog niet zo belangrijk. Plezier hebben met elkaar is dan nog het belangrijkste. De meiden doen daarbij niet onder voor de jongens en vers bloed is van cruciaal belang voor de levensvatbaarheid van de vereniging.

Petra heeft bewondering voor de enorme inzet van alle vrijwilligers en vindt de sfeer in het bestuur leuk en relaxed. Ze hoopt op een goed seizoen voor onze vereniging, waarbij Corona perikelen zo veel mogelijk tot het verleden zullen behoren. In het bestuur gaat ze zich bezighouden met (logisch met haar ervaring) met ‘Sportlink’, het notuleren van vergaderingen, agenda- en actiepuntenlijstbeheer. Samen met voorzitter Saskia zal ze in het kader van de nieuwe sportlocatie  voor de tennis- en voetbalclub in een projectgroep van Vitaal Vogelenzang zitten. Partner Mark is  trouwens ook bij die ontwikkeling betrokken. Aan de keukentafel zijn de toekomstplannen voor Vogelenzang dus ook regelmatig onderwerp van gesprek.