Zilveren KNVB speld voor André Burger.

29 januari 2020 15:30

Sinds jaar en dag zet André, niet spelend lid van de SV Vogelenzang, zich in voor de gemeenschap. Dat doet hij als raadslid voor het CDA sinds 1993. Het is André geweest die samen met Henk Schell van de PVDA in het jaar 2015 het voortouw nam om iets te doen aan de leefbaarheid, woningbouw, (sport)voorzieningen en ruimtelijke kwaliteit in Vogelenzang. Het sindsdien lopende project is gaan leven onder de naam ´Vitaal Vogelenzang´. Daarnaast heeft hij zich op tal van andere terreinen ingezet. De lijst is lang, maar om een paar voorbeelden te noemen: lid werkgroep Amnesty International Vogelenzang, lid ledenraad Vereniging Dorpsraad Vogelenzang en lid algemeen bestuur Regionale Brandweer Midden- en Zuid-Kennemerland.

De SV Vogelenzang heeft zich sinds 2001 ook kunnen verheugen over de inspanningen van André voor onze vereniging. Vanaf dat jaar tot en met 2011 was hij jeugdleider. Hij deed vanaf 2008 tot en met 2011 de opzet en beheer van de SV-website van verschillende jeugdelftallen. In 2004 werd hij de voorzitter van de (jeugd) toernooicommissie. We hebben het hier dan over het Flip Roelen Toernooi, de Rinus Boot Penaltybokaal en het Chris Rees toernooi. Langzaam heeft hij de uren die hierin stak afgebouwd, maar anno 2020 kan het bestuur als dat nodig is nog steeds een beroep op hem doen. Dat afbouwen was voor André ook mogelijk, omdat hij een prima organisatie van die toernooien, met bijbehorend draaiboek achter liet. Minder uren steken in de Vogelenzang betekende anderzijds sinds 2012 meer uren steken in een andere voetbalclub, de Koninklijke HFC. Zoonlief Yorick speelt namelijk in de JG bij deze vereniging. André is bij dat onderdeel jeugdleider en hij is daar ook lid van de toernooi commissie G-voetbal. Het G-voetbal is in Nederland en België een niveau in het voetbal voor mensen met een lichamelijke beperking of verstandelijke beperking (bron Wikipedia).

Tijdens de vrijwilligersdag van de club op 18 januari ontving hij voor zijn SV Vogelenzang vrijwilligerswerk van de heer Floris Thoolen, KNVB- ambassadeur de zilveren KNVB speld met bijbehorende oorkonde.

Ondanks voornoemde verdiensten voor onze samenleving is het is de eerste keer dat André een dergelijk eerbetoon te beurt viel. Dat vinden we leuk voor zowel hem als onze vereniging. Hij maakt nu ook deel uit van het legioen SV Vogelenzang KNVB-gedecoreerden. Het is hem als dank voor het vrijwilligerswerk bij onze vereniging heel erg gegund en we hopen dat hij die speld bij passende gelegenheden ook kan dragen. Ook de Koninklijke HFC mag er trots op zijn een vrijwilliger als André binnen haar gelederen te hebben.

Bedankt André voor alles wat je tot op heden voor de gemeente Bloemendaal, het dorp Vogelenzang in het bijzonder en onze vereniging hebt gedaan.

Bron: DL