Michiel Rolvers nieuwe penningmeester SV Vogelenzang.

8 juni 2021 12:45

Ik schreef in een vorig stukje dat we Saskia, Petra en Mandy als nieuwe bestuursleden konden begroeten. Daar had ik natuurlijk ook Michiel bij moeten noemen. Dan maak ik dan nu maar goed door hem nader te introduceren voor de jongere generaties leden. Bij het oudere deel van ons ledenbestand is hij welbekend. Volgende maand bereikt Michiel de 40 jarige leeftijd en in augustus is hij 34 jaar lid van de SV Vogelenzang. Hij neemt de verantwoordelijkheid voor de penningen over van zijn goede voorgangster Carla Veenings – van Oosten.

Financiële aangelegenheden zijn zeg maar zijn ‘ding’. Michiel is nog steeds werkzaam als zelfstandige zonder personeel. Hij verricht als financieel deskundige werkzaamheden (bedrijfsadministratie, jaarrekeningen etc.) voor middel- en grote bedrijven zoals ABN, ING en Qwic fietsen. Wie daarover meer wil weten moet maar op zoek naar zijn profiel op Linked in, of ‘Fimco’.

Met zijn vrouw Livy en zijn kinderen Siem, Juul en Loek is hij onder de pannen op de Deken Zondaglaan. Siem, de oudste voetbalt al bij onze vereniging. Voor de 5 jarige Juul ligt het ingevulde aanmeldingsformulier al klaar. Loek zal met zijn 2,5 jarige leeftijd nog even moeten wachten.

De rechtsbenige Michiel speelde op zijn 17de zijn eerste wedstrijden in ons eerste en hij heeft na de millenniumwisseling vier promoties naar een hogere klasse mee mogen maken, helaas daarna ook  de daarop volgende drie degradaties. Winnen en verliezen het hoort bij een kleine vereniging als de SV Vogelenzang nu éénmaal bij elkaar als snoepgoed en kiespijn.

In de jeugd speelde hij als spits, evenals in zijn eerste seniorentijd. Die ervaring kon hij goed gebruiken. Later begon de terugtocht naar verder naar achter gelegen posities: rechtshalf, rechtsback, linksback. Nog verder in de tijd, dus dichter bij het heden speelde hij voornamelijk in het tweede, maar pakte hij als het noodzakelijk was ook nog wedstrijdjes in het eerste mee. Aan het eind van het seizoen 2008 – 2009 werden Michiel en Dennis Kleverlaan in de bloemetjes gezet wegens het (bij benadering) spelen van 250 wedstrijden in het eerste. Inmiddels staat voor Michiel de teller op 410 wedstrijden en daarmee is hij koploper, in ieder geval vanaf de millenniumwisseling. Zijn laatste wedstrijd speelde hij aan voor de Coronastop met 1 – 1 gelijk tegen UNO. Een bijzondere wedstrijd vanwege de aanwezigheid van de familie van ons kort daarvoor overleden Lid van Verdienste Cees Mense.

In 2007 werd Michiel penningmeester van de jubileum- of feestcommissie. Van 2014 tot 2018 was hij naast penningmeester tevens voorzitter van deze commissie. Sedertdien leidt deze commissie na vele jaren van waarin van alles werd georganiseerd door terugloop van het aantal beschikbare vrijwilligers een min of meer slapend bestaan. De jaarlijkse voetbalquiz is hierop een uitzondering, al gooide Corona wat betreft de laatste editie roet in het eten. Al met al gaf het Michiel sindsdien wel tijd om bij te springen bij jeugdtoernooien, jeugdtrainingen en de jaarlijkse kienavond.

Michiel ziet de toekomst van de SV Vogelenzang met vertrouwen tegemoet. Hij hoopt dat we naast onze jeugdteams het komend seizoen ook kunnen beschikken over twee senioren mannenteams en in ieder geval één damesteam. De huidige inkomsten en uitgaven van de club hebben nu zijn volle aandacht. Het zou mooi zijn om aan de uitgavenkant toch nog wat mogelijkheden tot kostenbesparing te vinden. Verder spreekt het voor zich dat de afspraken die met de tennisvereniging gemaakt moeten worden over de bezetting van de gezamenlijke kantine en de daarbij behorende inkomstenverdeling op de nieuwe speellocatie van beide verenigingen zijn bijzondere aandacht heeft. We wensen hem alle succes toe in zijn nieuwe rol als penningmeester van onze vereniging.