Mandy Hulsbosch - van Hensbergen ook toegetreden tot het bestuur

21 juni 2021 15:00

Mandy is voor de Vogelenzanger die (ook) inkopen doet bij de plaatselijke en onmisbare Coop geen onbekend gezicht. Naast de zorg voor haar vier kinderen Siep, de tweeling Mats en Tijn en dochtertje Kee is zij wekelijks ook nog zo’n 12 uur te vinden in ‘de zaak’. Siep is nu 13, Mats en Tijn 11 en Kee 7. Ze zijn allemaal lid van de SV. Vogelenzang. Tijn en Kee staan tussen de palen om de ballen tegen te houden. Mandy trouwde in 2014 met Peet Hulsbosch. Ze runnen nu de Coop supermarkt in navolging van Peets ouders Piet en Anneke.

Mandy is in De Zilk geboren en getogen. Ze heeft één zus en een broer die na een stage in Nieuw Zeeland aldaar zijn toekomst heeft gevonden. Van vaders kant komt ze uit een Horeca en Hotel familie, moeder is een telg van de Hillegomse Raamsveld familie, die van de beddenwinkel. Mandy heeft een grafische opleiding gevolgd in Amsterdam, waarna ze de grafische procesbegeleiding kon doen, onder andere de DTP opmaak. Nee, niet die prik, even googelen dan maar? Tot aan de komst van de kinderen was ze werkzaam op het hoofdkantoor van Landal GreenPark in Leidschendam. Met de kennis van haar vakgebied heeft ze af en toe nog wat kunnen doen voor de ‘Vogelvrij’ werkgroep, basisschool De Paradijsvogel in Vogelenzang en Cees ‘vakadministratie’ Weijers.

Kort geleden vierde ze haar 44ste verjaardag, haar geboortejaar is dus 1977. U weet nog wel, hat jaar waarin Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk voor het eerst overgingen op die onnatuurlijke en overbodige (standpunt DL) zomertijd en de ‘dames Snip en Snap’ na veertig jaar (had korter mogen zijn) voor het laatst op de planken stonden. Bij onze voetballende zuiderburen Van Nispen heeft ze nooit gevoetbald, wel bij de SV Vogelenzang. Niet zo heel erg lang, twee seizoenen (’89 – ’91) om precies te zijn, samen met Michelle, een vriendin. Ze zochten een club gelegen tussen haar woonplaats en de Coornhert scholengemeenschap. In dat meidenteam zaten onder andere ook Jacqueline van Leeuwen, Joyce van den Oetelaar, Monique en Martine Hoogewerf, Karin Teeuwen en Annemarie van Haaster. Edwin van Dam was de trainer en leider de helaas op veel te jonge leeftijd overleden Raymond van Leeuwen.

Mandy was de afgelopen seizoenen vanwege haar voetballende viertal op de zaterdag heel veel op de SV Vogelenzang locatie te vinden. Ze is leidster van de JO 11 en invalster als de vaste trainer niet beschikbaar is. Bob en Bjorn, die ook in het bestuur zitten benaderden haar met de vraag of zij misschien ook geïnteresseerd was in een plekje in het bestuur. Haar achternicht Petra Duivenvoorde maakt daar sinds kort ook (weer) deel van uit. Siep en Len (zoon van Petra) kunnen het samen goed vinden, zaten samen op de kleuterschool. Mandy zei dus ja. Haar aandacht gaat speciaal uit naar de jongste jeugd, de teams waarin haar kinderen met veel plezier voetballen. Het gaat goed met de aanwas van jeugdleden. Een brief richting de Vogelenzangse basisschool met de mededeling dat kinderen tot aan de zomer gratis bij de club konden meetrainen had het beoogde effect. De jongste jeugd zal na de zomervakantie nog niet direct in competitieverband voetballen, waarschijnlijk is een start na de winterstop wel mogelijk. Mandy kijkt ook uit naar het moment dat er weer een jeugdkamp georganiseerd kan worden.

Momenteel wordt gekeken of er voor de JO 13 samenwerking plaats kan vinden met Van Nispen, een samenwerking die trouwens niet nieuw is. In de afgelopen decennia zijn er vaker teams geweest met leden van beide verenigingen. Echtgenoot Peet heeft zelfs nog in zo’n team gespeeld. De SV Vogelenzang en Van Nispen kunnen het gelukkig al heel lang goed met elkaar vinden. Natuurlijk volgt Mandy de ontwikkeling van de samenwerking tussen de SV Vogelenzang en TV Vogelenzang en noodzakelijke nieuwbouw met meer dan gewone belangstelling en dat geldt ook voor de deelname van Vogelenzangse damesteams in een mogelijke 7 tegen 7 competitie op de zaterdagmiddag.

Haar eerste ervaringen in het bestuur zijn ronduit prima te noemen; een leuk en goed team met Saskia als voorzitter die je motiveert, in alles betrekt en meeneemt. We wensen Mandy een plezierige en zinvolle tijd in het bestuur toe.