Hama Jamal nieuwe trainer SV Vogelenzang seizoen 2022 - 2023

10 april 2022 10:45

In februari kondigde het bestuur aan dat we na twee Corona competitieseizoenen afscheid moeten nemen van onze hoofdtrainer Larbi. Hij heeft besloten onze club te gaan verlaten. Het bestuur kondigde toen ook aan in gesprek te zijn met een nieuwe hoofdtrainer. In het komende seizoen zal de 60 jarige in Zandvoort wonende Hama Jamal aan het roer staan van ons vlaggenschip. Een tijdje geleden werd de verbintenis al getekend. Altijd leuk blijde gezichten te zien. Hama is docent aan een middelbare school en geboren in Sulaymaniyah. Volgens Google een grote stad in een autonome Koerdische regio van Irak.

Hama heeft al heel lang de Nederlandse nationaliteit en is in het bezit van de KNVB diploma’s Jeugdvoetbaltrainer, TC III en TC II. Dat laatste diploma geeft hem de bevoegdheid om clubs in de tweede klasse of lager te trainen. Hama was van zijn zesde tot zijn dertigste levensjaar speler bij  een tweetal verenigingen in zijn geboorteland: FC Talaba en Sulaymaniyah FC, bij de  senioren vergelijkbaar met verenigingen op Hoofdklasse niveau. Een heel aardig niveau dus. Bij de laatstgenoemde club was hij in zijn laatste jaren aanvoerder en Hama gunde zichzelf en zijn club een mooi afscheidscadeau door in zijn afscheidswedstrijd in juni 1992 nog een doelpunt te scoren.

In Nederland voetbalde hij van 1997 tot 1997 in de zondag selectie van zsv Zandvoortmeeuwen, om vervolgens nog acht jaar in het tweede te spelen. Na de hereniging met de vv Zandvoort ’75 in 1999 heet de club SV Zandvoort.

Als jeugdtrainer heeft hij tot 1999 ervaring opgedaan in alle leeftijdsklassen bij de Zandvoortmeeuwen. Met de C junioren (tegenwoordig is dit de onder 15 categorie) werd hij twee keer kampioen en promoveerde naar de landelijke derde divisie. Tevens was hij toen onder hoofdtrainer Gerard Nijkamp assistent trainer van de in de tweede klasse vertoevende zondag seniorenselectie. Hama verkaste vervolgens voor drie seizoenen naar Stormvogels/Telstar om de B1 te gaan leiden. Ook daar mocht hij een kampioenschap begroeten, leidend tot promotie naar de tweede divisie. Aansluitend pakte hij met de JO 18 van het Uithoornse Legmeervogels in beide seizoenen een periodetitel.

In 2004 werd Hama hoofdtrainer senioren bij de SV Zandvoort. Daarna volgden er twee jaar bij Odysseus ’92 (promotie naar derde klasse) en drie jaar FC Abcoude (ook weer met promotie naar de derde klasse). Na één seizoen B junioren Koninklijke HFC kwam het Amstelveense AFC Nautilus (zaterdag vierde klasse) in beeld, om die club na drie jaar weer te verruilen voor de combinatie O19 van RCH en de B selectie van Hillegom.

Hama heeft vanaf komend seizoen een nieuwe uitdaging gevonden bij de SV Vogelenzang met de intentie onze spelers door gerichte training nog beter te maken. Hij kwalificeert zichzelf als een prestatiegerichte trainer, die met zijn spelers communiceert, maar wel zijn eigen beslissingen neemt. Daarbij houdt hij rekening met de visie van het bestuur. Teamgeest is voor Hama belangrijk, net als gezelligheid, mits dit niet ten koste gaat van een goede sportieve prestatie. Onze nieuwe trainer kan net als uw schrijver slecht tegen zijn verlies. Ik wil maar zeggen, onze tegenstanders in het aanstaande seizoen zijn op voorhand gewaarschuwd.

Wij hopen van harte dat we met onze nieuwe trainer nog meer sportieve vooruitgang kunnen boeken met een goede sfeer rond de wedstrijden en trainingen. Voor de resterende tijd van dit seizoen wensen we het voorgaande ook toe aan onze afscheid nemende trainer Larbi en onze spelers in hun strijd om nog wat te stijgen in het rechter rijtje. De 5 – 1 overwinning in de thuiswedstrijd tegen Sporting Martinus, gisteren op 9 april, is daarbij een stap in de goede richting. Maurice van Haaster had daarin een groot aandeel door drie keer te scoren.