Algemene Kennisquiz jubileumweekend mei 2022

25 mei 2022 16:00

GP

Naar deze quiz hebben alle deelnemers drie jaar kunnen uitkijken en hebben ze zich hier goed op kunnen voorbereiden. In vele achterafkamertjes in Vogelenzang is dan ook door menigeen in het geniep jaren geoefend. Ook hebben de quizmasters Bjorn, Rick, Stefan, Bert en Daniël voor deze editie veel tijd gehad om er een spraakmakende quiz van te maken. En dit laatste is zeker gelukt.Dat iedereen er zin in had was goed te zien op de quiz avond die dit jaar voor ieders geluk eens was op vrijdag de 13e van mei 2022. De quiz zou aanvankelijk om 19:30uur starten zoals al drie jaar van te voren groots was aangekondigd op alle social-media kanalen en speciaal voor de ouderen onder ons hebben de quizmasters met rooksignalen, postduiven, flessenpost, morse en telex de ouderen weten te bereiken. Leuk dat je de signalen hebt opgepikt Marcel “Puffel” van der Putten.

Mogelijk kwam het door de zenuwen van de deelnemers dat ze zo verlaat waren en er om 20:00uur nog vele deelnemers stonden in te drinken op het “Abse terras”. Nadat de moed was ingedronken en de zenuwen onder controle waren konden we eindelijk beginnen met de quiz. Dat het nachtwerk zou gaan worden was bij de start al duidelijk. In de overvolle kantine waren 33 teams van twee of maximaal 3 man aanwezig die de strijd met elkaar aangingen. Mes op tafel, fles bier aan de lippen en de quiz ging van start gaan.

Elke vraag werd in een alleraardigst filmpje gesteld die door de joviale quizmasters was gemaakt. De quizmasters zijn het hele land afgereden om de verschillende filmpjes op te nemen. Of het nu in de winter naakt op het strand was of bij een klompen fabriek in de Zaanse Schans, niks was te gek. Alle filmpjes waren met een leuke twist opgenomen en gemonteerd.

Voor de deelnemende teams werden de vragen in een rap tempo afgedraaid met vele lachsalvo’s tot gevolg. Na de eerste ronde was er even tijd voor een kleine versnapering en konden de deelnemers zich weer tegoed doen aan het heerlijke gerstenat van moeder natuur. Na de pauze werden de tussenstanden doorgegeven waar niet alle deelnemers (zo schijnt) op zaten te wachten. Team “kijk maar ff” en Team “maakt niet uit” stonden gezamenlijk onderaan met 110 punten. Of het nu aan de teamnaam lag of de teamleden zelf is tot op de dag van vandaag niet duidelijk geworden. Al heb ik als objectieve toeschouwer wel een donkerbruin vermoeden.  Dit terwijl de top drie Teams “InSaBo”, “Beunhazen” en “Uit de brand” op al op 200 punten stonden.

Dat sommige teams voor een lastige inhaalrace stonden was bij start van de tweede ronde wel duidelijk. Vol goede moed gingen de teams weer van start en moesten lastige vragen zoals “Wat was de hoogste berg voor de ontdekking van Mount-Everest”  beantwoordt worden. Na een ware uitputtingsslag, vele blessures, geestelijke mishandeling was er rond middernacht dan uiteindelijk een winnaar met Team “InSaBo” die de punten na de pauze hebben weten te verdubbelen en met 400 punten de onbetwiste nummer 1 zijn geworden. En op zo’n mooie quizavond “maakt (het) niet uit” wie laatste is geworden!!

Als objectieve toeschouwer heb ik genoten van deze heerlijke avond wil ik alle vrijwilligers achter en voor de bar bedanken voor de inzet, de quizmasters voor de geweldige quiz en in het bijzonder Peter “hijs de vlag” van der Lans bedanken voor het diepreinigen van de kantine vloer; )

Met vriendelijke groet,

De objectieve toeschouwer