In 2023 hebben we één jubilaris te feliciteren. - sv Vogelenzang

In 2023 hebben we één jubilaris te feliciteren.

In 2023 hebben we één jubilaris te feliciteren.

24 november 2022 11:45

DL

Rob Rolvers is dan 40 jaar lid. Zijn aanmeldingsdatum staat op 1 juli 1983. Hij werd geboren op 16 augustus 1977 in een Haarlems ziekenhuis. Na zijn geboorte woonde hij met zijn vader Cor, moeder Loes Weijers en zus Linda in de ‘Duintjes’, aan de Vogelenzangseduinweg waar nu Van de Peet woont. Pa werkte als agrarisch assistent bij boer Verdegaal. Huize Rolvers brandde af nadat men er net uit vertrokken was. Rob had de ouderlijke woning verlaten (rond 2000) om tijdelijk te gaan wonen in het Hillegomse huis van zus Linda en ‘mister SV Vogelenzang’ Sander Teeuwen. Dit in afwachting van de verkoop van het pand. Daarna woonde hij met zijn Vogelenzangse vriendin Marieke Metselaar een tijd samen in het parochiehuis van de Kerk in De Zilk.

Het stel kocht 2005 een huis in Nieuw Vennep. Marieke en Rob trouwden in 2007. Dochter Britt werd in 2009 geboren en in 2012 volgde zoon Luuk. In 2013 keerden Rob en Marieke (uiteraard met de kinderen) terug naar Vogelenzang. Ze hebben nu een woning aan de Teijlingerweg.

Rob ging naar de Katholieke St. Jozefschool (nu vleugelschool) aan de Henk Lensenlaan, gebouwd op het oude voetbalveld van de SV Vogelenzang, deed daarna de MAVO om vervolgens een vakopleiding te doen op de technische school in Santpoort en Beverwijk. Na zijn schooltijd werkte hij eerst als machinemonteur bij Colpit in Zandvoort. Hij werkte een jaar bij het bedrijf van ons oud lid Roderick Keur, een bedrijf gespecialiseerd in machineonderdelen voor kippenslachterijen. Daarna was er sprake van verkoopwerkzaamheden bij Re5al BV bij Vogelenzanger Edwin Lommerse  Sinds 2021 is Rob in dienst van de Gemeente Bloemendaal en is hij tijdens werkuren te vinden in de Milieustraat van Bloemendaal.

Rob startte met voetballen in de F jes. Hij heeft een Mark Rutte geheugen (geen actieve herinneringen) wat betreft zijn trainers en jeugdleiders uit die eerste vroege voetbalperiode. In de oudere voetbaljeugd kan hij zich de namen van Sjaak Poelwijk, Henk Nederstigt en Marcel ‘Kerkepad’ Warmerdam herinneren. In de B junioren waren onder andere Wim Rolvers, Paul Heemskerk, Frank Poelwijk, Remco v.d. Geest, en Daan Heemskerk medespelers. Hij heeft niet vast deel uit gemaakt van het A junioren combi team met van Nispen, onder leiding van Han van Lent, maar hij viel daar als keeper wel eens in. Ook trainde hij bij tijd en wijle mee met dit team. Uit die tijd dateert ook zijn eerste kennismaking met Dave Meiland. Dave liep Rob toen op de training ondersteboven. Toch leuk als je daar behalve blauwe plekken een goede vriend aan over houdt, die ook één van je getuigen is op je bruiloft.  

Hij ging al vroeg over naar de senioren om daar als keeper in het derde terecht te komen. Hij meent zich te herinneren dat daar toen ook goede oud eerste spelers als Frans de Wit en Leo Dedding in speelden. Rob keepte ook in het tweede in de tijd dat Albert Kleverlaan en Fons Vinken daar de leiders van waren. Aan het eind van zijn voetbalrit werd hij veldspeler en was hij keeper af. Ook in de zaal is Rob actief geweest, met zijn teamgenoten Dave Meiland, Sander Teeuwen, Onno Bakker, MIchiel Rolvers en Paul Graas. Rob vindt dat zijn rechterbeen beter was dan zijn linkerbeen, met dien verstande dat hij met links ook een goede hoekschop had kunnen nemen.

Rob heeft nooit gedacht dat als hij naar het eerste ging kijken en merkte dat er een bepaalde speler niet mee deed “dan hebben een zware wedstrijd voor de boeg”, maar kan niet ontkennen dat spelers als Hemmy van de Meij, Jos Kappenberg, Evert Metselaar, Lennart Loorbach en Mister SV Vogelenzang Sander Teeuwen een toegevoegde waarde voor het team hadden.

 De Nieuwjaar wedstrijden tussen oud eerste spelers en het huidige vlaggenschip vond hij leuk.

Rob is van huis uit bekend met vrijwilligerswerk. Moeder Loes deed ook van alles en die heeft nadat de kinderen groot waren nog jarenlang bij onze Vogelenzangse dorpssuper gewerkt. Als seniorenspeler draaide hij met zijn teamgenoten kantinediensten op de zondag en was hij aanvoerder/spelend lijder van het derde. Het meer gangbare woord leider is hierbij volgens Rob niet van toepassing, omdat het halve zaterdagen bellen om het team voor de zondag compleet te krijgen dat gevoel niet bij hem oproept. In dat derde speelden wel vaste krachten zoals Richard Rolvers, Ruud van Schaik, Erwin Fischer, Martijn van Bakel, Sjors en Sander Leek. Rob was ook reservekeeper van het eerste. Hij zat jarenlang op de reservebank onder trainer Roy Keur, om uiteindelijk in de tijd van trainer Richard Lagerweij vaste keus onder de lat te zijn. Trainer Tony Çola’ Waasdorp heeft Rob ook nog meegemaakt. Rob stopte met voetballen en werd niet speldend lid wegens spelerskrapte voor het derde team. Van het regelmatig moeten constateren dat er bij verre uitwedstrijden onvoldoende spelers beschikbaar waren of niet aanwezig werd hij ook niet vrolijk. Het werd tijd om in het weekend wat meer beschikbaar te zijn voor de kinderen en een balletje trappen, dat kon hij af en toe altijd nog even doen op de zaterdagmiddag bij de ‘kuilers’. Het zal zo rond 2015 geweest zijn dat hij zijn voetbalschoenen in de wilgen hing en niet spelend lid werd. Zijn voetballoopbaan leverde hem naast toch ook heel veel gezelligheid een gebroken scheenbeen  en een meniscusoperatie op, zowel links als rechts.

Tennissen in Vogelenzang was voor hem daarna een goed alternatief en dat betekent dat hij ook voor deze vereniging zich extra inzet als lid van de jeugdcommissie en de speeltuinvereniging kan zo nodig ook op hem rekenen.

Hij zit sinds een jaar of twintig in de kiencommissie van de SV Vogelenzang. In het begin deed hij  samen met Flip Roelen de buitenwijk. Hij lette goed op hoe Flip dat aanpakte. Als bleek dat de heer des huizes niet thuis was kon Flip tegen de vrouw des huizes zeggen “uw man gaf altijd € 50”. Soms een leugentje om bestwil (voor de club) en soms naar waarheid. Flip had die gave. Ten behoeve van de viering van het 80 jarig bestaan van de SV Vogelenzang heeft hij een jaar of vier in de feestcommissie meegedraaid. Dit jaar is hij de keeperstrainer geworden van het nieuwe damesteam en de Jo. 13 waarin zoon Luuk speelt en sinds 2019 kan men hem af en toe achter de bar vinden tijdens jeugdwedstrijden.

Terugkijkend op zijn verleden bij de club springen de festiviteiten rond het 75 jarig bestaan in 2007 er boven uit. Rob was keeper in de wedstrijd tegen de Witte Leeuwen (Telstar). Natuurlijk moet het kampioenschap van zijn team (het derde) ook genoemd worden. Die zwaarbevochten prijs werd destijds behaald in de laatste wedstrijd uit tegen WVHEWD (Wilhelmina Vooruit Hortus Eendracht Doet Overwinnen), de directe tegenstander voor de titel in de Amsterdamse Watergraafsmeer. In dat team speelden toen ook Remco Blankert, Ron Gorter, Pino Toledo, Lando en Floor Meeuwenoord, Phil Linnekamp, Paul warmerdam en het toen op één na oudste (60+) spelende lid Co Voetelink. Hij kan zich niet herinneren dat dit bij terugkomst op de club leidde tot een knallend feest, maar er zal ongetwijfeld een biertje op gedronken zijn op kosten van de vereniging. Lando was voor Rob met afstand de beste speler waar hij buiten het eerste om mee heeft gevoetbald. En dan was er ook het kampioenschap van de D junioren o.l.v. Sjaak Poelwijk. De spelers kregen een beker en het werd gevierd met patat en bowlen.   

Rob zou het prettig vinden als er bij een deel van de ouders iets meer betrokkenheid bij de club zou zijn, als men het iets minder als een gelegenheid zouden zien waar ze de kids op zaterdag een tijdje kunnen droppen. Anderzijds is het ook zo dat er meer vrouwen dan vroeger hun steentje bijdragen, daarbij bijvoorbeeld denkend aan de drie dames in het bestuur en Quinta Heeremans, initiator van het damesteam. Hij kijkt uit naar de realisatie van onze nieuwe voetbal- en tennislocatie en de uitbreiding van de woningen in ons dorp op de huidige twee voetbalvelden. Dit kan een welkome toename van leden voor de beide verenigingen betekenen.

In het afgelopen jaar zijn er veel jubileumstukjes veel te laat verschenen en dit geval is het stukje misschien aan de vroege kant. Het staat me bij dat Cruyff daar ik wel een scherpe gedachte over had, maar voor alles is een verklaring.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!