Tweede editie ‘Birdsong’ toernooi

16 januari 2020 11:15

De naam doet bij sommigen misschien vermoeden dat het hier een internationaal gebeuren betreft, maar dat is niet juist, al weet niemand wat er in de toekomst verscholen ligt. Dit toernooi op ons sportcomplex vond plaats op zaterdag 11 januari. De deelnemers waren BSM, HBC zaterdag, Overbos en onze eigen vereniging. Onze zuidelijke buurman Van Nispen was niet beschikbaar voor dit toernooitje, al wil ik de andere gasten daarmee niets te kort doen. Ook zij waren meer dan welkom. Iedere club speelde twee wedstrijden van drie kwartier. De winnaars van de eerste wedstrijd speelden tegen elkaar om de eindzege. De verliezers om de derde en vierde plaats. Wedstrijdjes om weer spelritme op de doen in de aanloop naar de herstart van de competitie na de winterstop. Gerard Bakker onze oud-jeugdtrainer en – Vogelenzanger kwam ook weer eens een kijkje nemen op onze velden, omdat zijn zoon Jeroen als gastspeler was uitgenodigd om het oranje shirtje weer eens aan te trekken. Dat gaf ons gelegenheid wat dingetjes van vroeger op te halen, zoals de aanwezigheid zijn contractueel vastgelegde fles Jägermeister in de koelkast van de bestuurskamer, ter opwarming van zijn gestel na koude winteravond trainingen. Jeroen liet tijdens beide wedstrijdjes trouwens zien van toegevoegde waarde te zijn.

Onze clubscheidsrechter Raoul Matthijsse en eigen trainer Felix Aerts waren bereid gevonden hun fluit weer eens ter hand te nemen. Bij HBC is onze oud-trainer Joop Böckling de technische man en bij BSM heeft onze oud-speler Lennart Loorbach die rol. Joop moest het met zijn mannen in de eerste wedstrijd opnemen tegen Vogelenzang. Hij vlagde tijdens het wedstrijdje en als ik het commentaar langs de lijn vanuit het Vogelenzang kamp goed gehoord had hij toch een paar keer bij een gevaarlijke Vogelenzangse aanval een vlagsignaal in huis, dat deed vermoeden dat hij een vuiltje in zijn oog had. We zouden het een ‘Flipje’ kunnen noemen (dit voor SV Vogelenzang intimi) en het zij hem van mijn kant van harte vergeven. Na het laatste fluitsignaal was de stand 1 – 1. Pascal Roelen scoorde voor Vogelenzang op aangeven van Kevin van der Raad. Om de winnaar te bepalen werden om en om drie strafschoppen genomen. Dankzij onze keeper Thimo Roelen, die één penalty wist te stoppen, trok Vogelenzang aan het langste eind. BSM had blijkbaar nog wat moeite met de wind en kou na terugkeer van het trainingsuitje naar Mallorca, want onze Bennebroekse buren verloren met 2 – 0 van Overbos.

In het wedstrijdje om de toernooioverwinning ging het dus tussen Overbos en Vogelenzang. Beide ploegen hielden elkaar dik een half uur in evenwicht door het wederzijds missen van riante mogelijkheden om te scoren. Doelpalen en deklatten werden over en weer meerder keren getest op hun kwaliteit. Aan Vogelenzang kant kreeg de in de eerste wedstrijd nog succesvolle Pascal de meeste gelegenheid om meerdere doelpunten te maken. Helaas bleek voor hem de koek op. Na de 0 -1 van Overbos volgde wederom een dot van een kans voor Vogelenzang. Onze spits wist alleen voor de keeper komend helaas de bal niet langs de sluitpost te mikken. Deze redde op de inzet en de rebound werd van een meter of drie langs de verkeerde kant van de paal geschoten. In de laatste vijf minuten van de wedstrijd werd het nog 0 - 2 en 0 – 3, waarmee Overbos zich tot winnaar van het toernooi kroonde, maar met het vertoonde spel van Vogelenzang kan trainer Felix denk ik wel vrede hebben. BSM won van HBC met 5 – 1, mede (zo vernam ik) dankzij vier doelpunten van Dylan van der Aar.

En jaja, DJ Bas was weer aanwezig om na afloop van de wedstrijden de aanwezigen te verrassen met zijn ‘platenkeuze’. Ten gevolge van mijn geboortejaar is dit een wellicht wat gedateerde omschrijving, maar men begrijpt denk ik wel wat ik bedoel. Dorstige kelen konden gelaafd en honger gestild dankzij de barvrijwilligers Ingrid en Boris Franzen, Stefan en Lucas van Haaster en Guus Teeuwen. Dat was even aanpoten, want met vier teams en bijbehorende aanhang heb je toch je kantine aardig vol met klanten. Ook onze Penningmeester Carla zal blij zijn geweest met hun inzet, want we kunnen als kleine vereniging die baromzet zeker tijdens de winterstop niet missen. De klandizie kwam ook van de een stuk of tien ‘kuilers’ die ook alweer jaren bij ons op zaterdagmiddag onderling een potje voetballen. Tot besluit mijn complimenten aan Niek Kleverlaan voor het maken van de toernooi poster en alle posters voor onze competitiewedstrijden. Dat mag ook wel eens worden gezegd en geschreven.

Bron: DL